
Pince
Évszázados tradícionális pince Gyöngyöstarjánban
Boraink egy, az 1770-es évek végén épült homokkő pincében készülnek és érlelődnek, mely egész évben állandó 12-14 C fok hőmérsékletet biztosít. A borok erjesztése és érlelése rozsdamentes acéltartályokban és/vagy fahordókban történik, a fermentáció minden esetben spontán, vadélesztők által megy végbe, amellyel tükrözni kívánjuk az évjáratot, a mikroklímát valamint a terület sajátosságait.
Birtokszerkezet
Szőlőterületeink és családi pincénk Gyöngyöstarjánban találhatók. A Mátra lábánál fekvő falut körülölelő szőlőültetvények közül négy dűlőben, összesen jelenleg 4,4 hektáron gazdálkodunk.
Szőlőültetvényink művelési módja középmagas ernyő, valamint középmagas guyot. A tőkék termésmennyiségét igyekszünk 1-1,5 kg közé szabályozni, annak érdekében, hogy a szőlőtermés minél koncentráltabb aromajegyekkel kerüljön feldolgozásra.
Gyöngyöstarján
Barnatanya
Barnatanya területünk 2,4 hektáron terül el, ahol Sárgamuskotály, Hárslevelű, Rajnai Rizling, Pinot Blanc, Olaszrizling és Chardonnay szőlőfajtákat termesztünk. A dél-nyugati fekvés különösen kedvező ezeknek a szőlőknek, mivel lehetővé teszi a maximális napsütés kihasználását, így boraink gazdag aromákkal és kifejező karakterrel rendelkeznek. A talaj barna erdőtalajból, morzsalékos andezittufából és andezittufa rétegekből áll, amelyek gazdag ásványianyag-tartalmuknak köszönhetően egyedi ízvilágot kölcsönöznek a borainknak.

Gyöngyöstarján
Rétföld
A Rétföld terület kisebb, mindössze 0,3 hektáros, és itt Zöld Veltelinit termesztünk. A dél-keleti fekvés friss, gyümölcsös ízek kifejlődését támogatja, míg a barna erdőtalaj gazdag tápanyagellátást biztosít, így boraink könnyedebb, üde karakterrel rendelkeznek.

Gyöngyöstarján
Lógi
A Lógi területünk 1,2 hektár, ahol Rizlingszilváni, Pinot Noir és Syrah szőlőfajták találhatók. A dél-nyugati fekvés elősegíti a szőlők optimális érését, amely komplex, gazdag ízjegyeket eredményez. Az agyagbemosódásos barna erdőtalaj és morzsalékos andezittufa kombinációja mélységet és komplexitást ad a borok ízvilágának, különlegessé téve az itt termesztett fajtákat.

Gyöngyöstarján
Csipkés
A Csipkés terület 0,5 hektáros, és itt Kékfrankost termesztünk. Az észak-keleti fekvés hűvösebb mikroklímát biztosít, így a borok különleges karakterrel, finom savszerkezettel rendelkeznek. A barna erdőtalaj gejzirit kőzettel keveredik, ami ásványos jegyeket kölcsönöz a borainknak, így a terroir különleges adottságai ebben a borban is jól érvényesülnek.
